Vodič za unutrašnje obloge

UNUTRAŠNJE OBLOGE

Vodič za instalaciju

Ploče i ugaoni delovi na bazi sintetičkog gipsa se mogu koristiti isključivo na unutrašnjim površinama, tj. u zatvorenim prostorijama. Manje razlike u boji i veličini proizilaze iz prirode proizvodnje i pružaju prirodan izgled zidovima. Pre nanošenja, proverite proizvod. Da bi se izbegle razlike u nijansama boja, preporučuje se da se koriste ploče iz jedne serije proizvoda, tj. samo iz jedne kupovine. Proizvođač ne garantuje jednolikost boja sa bojama proizvoda kupljenih kasnije. Obloge moraju biti montirane na čistoj, suvoj i ravnoj površini, površina koja se pokriva mora biti noseća površina tako da može nositi težinu ploča. Koristite STEGU ELASTIK lepak ili GIPSOLEP lepak (detaljna uputstva za lepljenje na ambalaži) kako biste garantovali dugotrajnost rezultata ploča. Za upotrebu drugih lepkova odgovornost snosi samo kupac.

Ne postavljajte ploče na lokacije gde temperatura može preći 50° C ili gde postoji opasnost od značajne vlage. Lepljiva površina mora biti tretirana sa STEGU temeljnim premazom.

Preporučljivo je da koristite obloge iz više kutija u isto vreme kako biste ravnomerno raspodelili tonove boja. Tokom adhezije i 48 sati nakon nje, temperatura okoline ne sme biti manja od 5° C.

Montaža gipsanih ploča

Pre lepljenja izaberite i izmerite nivo tj. visinu prvog reda i uklonite bilo kakvu nečistoću sa zadnje strane ploča. Naneti lepak prema uputstvima na pakovanju. Pločice treba rezati testerom za drvo ili metal.
Spojne delove treba ispuniti STEGU-ovim materijalom za široke žlebove (vodič za fugiranje je na ambalaži STEGU SRESDSTVA ZA FUGOVANJE). Kod nanošenja spojeva, ploče treba naginjati nagore. Po završetku radova, preporučuje se korišćenje STEGU sredstva za impregnaciju. Ploče treba impregnirati 14 dana nakon završetka postavljanja ploča.

Kompanija nije odgovorna za nepravilno postavljanje obloga. Ne prihvatamo žalbe na veličinu i boje nakon instalacije.

NAZAD