AMSTERDAM
Osnovni podaci Novi proizvod
VAŽNE INFORMACIJE
Pre nanošenja obloge na zid tj. pre opterećenja zida, konsultujte se sa stručnjakom o odnosu težine i površine obloge.

Uvek uzmite u obzir vremenske prilike tokom izbora i nanošenja spoljnih obloga. Tokom postavljanja i 48 sati nakon, temperatura okoline mora biti između 5° C i 25° C. Nemojte prekrivati oblogama zagrejane površine ili površine na udaru jakog vetra ili na jakom suncu.
Tip:
kameni izgled
Upotreba:
spoljna
Delova po pakovanju:
30 delova
Površina po pakovanju:
0.59 m2
Ukupna težina strana:
15.50 kg
Broj ugaonih delova:
10 delova
Veličina ugaonih delova:
0.76 fm
Ukupna težina uglova:
7.50 kg

VODIČ

Ploče i ugaoni delovi na bazi sintetičkog gipsa mogu se koristiti isključivo u zatvorenim prostorijama tj. pri unutrašnjoj dekoraciji, a betonske ploče i uglovi se mogu koristiti i na spoljašnjim površinama. Raznovrsnost šara i varijacije u boji nastale kroz proces proizvodnje daju oblogama prirodan izgled.

Pre nanošenja materijala, molimo Vas proverite proizvod. Da bi se izbegla razlika u nijansama boja, preporučuje se da se koriste ploče samo iz jedne serije proizvoda, tj. iz samo jedne kupovine. Proizvođač ne garantuje jednolikost boja i ne prihvata reklamacije o različitosti boja jedne kupovine sa materijalom iz kasnije kupovine tj. serije proizvoda.

Ploče moraju biti postavljene na čistoj, suvoj i ravnoj površini. Površina koja će biti pokrivena mora biti nosiva, tj. mora biti u stanju da izdrži težinu obloga. Obloge se ne mogu nanositi na gipsane, ofarbane i tapetirane zidove. Koristite tip lepka S1 ili C2TE da biste garantovali dugotrajnost rezultata. Za upotrebu drugih lepkova odgovornost snosi kupac.

Ne postavljajte obloge na mestima gde temperatura može preći preko 50° C ili je vlažnost previsoka. Površine za lepljenje treba tretirati STEGU proizvodom za impregnaciju, za koji kompanija garantuje. Preporučljivo je da koristite obloge iz više kutija u isto vreme kako biste ravnomerno raspodelili tonove boja.

Tokom perioda učvršćivanja, temperatura okoline ne sme biti manja od 5 ° C 48 sati nakon vezivanja.

Montaža:
Pre nego što počnete sa postavljanjem, izmerite visinu od oko 11 cm od zemlje ili poda uz pomoć nekoliko dasaka, traka i libelom – to će biti vodič za prvi red.

Počnimo sa prvim redom obloga iznad odabranog područja. Pre lepljenja očistite i površinu koja će biti pokrivena pločama, ali i zadnju stranu ploče, detaljno od prašine i bilo kakve druge prljavštine, najlakše tako što ćete zadnje strane dve ploče zajedno trljati jednu o drugu, ili korišćenjem žičane četkice.

Postavite lepak na poleđinu obloge, zatim je pritisnite snažno o zid. Lepak koji iscuri sa strana ploče može se ukloniti špatulom.
Preporučuje se upotreba disperzionog lepka za savršeno povezivanje obloga. Za sečenje možete koristiti testeru za drvo ili metal.
Kada se lepak osuši na prvom redu, izvadite vodič i postavite preostale ploče.
Ugaoni delovi se mogu koristiti i na zatvorenim i spoljašnjim površinama. Nakon tretiranja i sušenja ploča, možete sprovesti impregnaciju.

Prikaži sve
Boje
AMSTERDAM 2
Dimenzije
Méretek